Skip to main content

Mites bisnekset-yrittäjyysblogi täyttää kaksi vuotta. Blogin kirjoituksia on luettu lähes 40 000 kertaa, joka on huikea määrä ja juhlan paikka!

 

Vaikkei blogin päivittämistahti ole päätä huimannut, blogin kirjoittamisessa kehittyy silti. Alkuvaiheen ensimmäiset postaukset näyttävät jo nyt vanhentuneilta ja amatöörimäisiltä. Ilmeisesti myös ammatikseen kirjoittavat kärsivät samasta ongelmasta, joten tämän blogin kirjoittaja ei aio stressata asiasta, vaan päinvastoin olla ylpeä siitä, että kirjoittamisen taito on kehittynyt ja tulee kehittymään entisestään. Tekemällä oppii ja kukaan ei ole seppä syntyessään! (kuva: Shutterstock)

 

Suosituimmat kirjoitukset TOP5:

  1. Yrittäjäksi ilman luottotietoja
  2. Mikä yritys kannattaa perustaa
  3. Toiminimi vai osakeyhtiö
  4. Paljonko yrittäjä tienaa
  5.  Yrittäjä vs. työntekijä

 

Vaikka blogia luetaan ahkerasti, saan edelleen blogiin todella vähän kommentteja. Hyvin harvat lukijat kommentoivat suoraan blogiin. Jotkut lukijat lähettävät sähköpostia, etenkin arkaluontoisemmissa asioissa, kuten maksuhäiriö- tai velka-asioissa. Jokaiseen kommenttiin tai kysymykseen olen vastannut henkilökohtaisesti. Yhtään negatiivista kommenttia en ole toistaiseksi saanut, joka on ilahduttavaa. Blogihan ei ole kaupallinen, eikä se edusta mitään tiettyä tiukkapipoista näkemystä. Blogi kertoo yrittäjyydestä; sieltä löytyy neuvoja ja ohjeita, sekä toisinaan vain yrittäjyyden ihmettelyä. Blogi, joka ei kerro omastani, eikä kenenkään muunkaan yksityiselämästä, vaan yrittäjyydestä, ei ehkä kuulu päivittäin seurattavien blogien listalle, mutta saan silti ilokseni silloin tällöin uusia blogin tilaajia.

 

Kun katson kulunutta vuotta taaksepäin, on pakko todeta, että oma yrittäjyysvuoteni on ollut haastava, sillä iltatähtemme on vasta 1v 4kk ikäinen. Yrittäjyysarjen ja vauvaperhe-elämän yhdistäminen ei ole ollut kovin helppo yhtälö – ei ajankäytöllisesti, eikä taloudellisesti. Blogin kirjoitusten ilmestymistahti ei tästä syystä johtuen ole ollut tiivis, mutta kirjoituksia on kuitenkin ilmestynyt tasaisesti ja lukuisia teemoja on mielen päällä odottamassa julkaisuaan. Koska toimin yrittäjänä ja työskentelen yrittäjien parissa, en ole kokenut koskaan blogin kanssa sisällöntuotannollista ongelmaa. Yrittäjyys on teemana ehtymätön aiheiden lähde.

 

Kuluneena vuonna olen saanut ensimmäiset yhteistyöehdotukset blogin tiimoilta. Kaupallisiin yhteistöihin tai muihin suositteluehdotuksiin olen vastannut kohteliaasti kieltävästi. Sen sijaan muutamat muut ideat (kuten vieraskynä-ehdotukset) olen ottanut pohdinnan alle. Blogiakin tulee kehittää, joten ehkäpä tulevana vuonna tullaan näkemään jotain muutakin kuin vain omia kirjoitelmiani. Blogi tulee myös suurella todennäköisyydellä siirtymään yritykseni Starttivalmennuksen uusiutuvien kotisivujen yhteyteen.

 

2019 vuosi lähenee loppuaan. Miltä näyttää tuleva vuosi? Yrittäjän on oltava optimistinen, vaikka tulevasta ei aina voikaan olla varma. Epävarmuuden ja myös epätasaisuuden (oli kyse sitten työkuormasta tai rahasta) sietäminen ovat asioita, joiden kanssa on opittava elämään. Se on kuitenkin varmaa, että blogin kirjoittaminen jatkuu ensi vuonnakin! (kuva: Shutterstock)

 

Tulevana vuonna 2020 koulutamme mainion tiimini kanssa jälleen lukuisia yrittäjyyttä pohtivia ja jo yrittäjänä toimivia. Olen yrittäjänä unelmatyössäni. Kiitos kun luet blogiani!

 

Kommentoi