Skip to main content

Yrittäjyysblogista ajatuksia yrittäjyyteen

 

Yrittäjyys jos mikä on aihe, josta riittää pureskeltavaa kokonaisen yrittäjyysblogin teemaksi. Suomessa on tällä hetkellä kaikki yritykset mukaan luettuna 363 400 yritystä. Minä, yrittäjyysblogin kirjoittaja Sanna Olshin, olen yksi heistä. Tuohon valtaisaan yrittäjien joukkoon mahtuu yhtä monta erilaista yrittäjää. Yrittäjyys on juuri nyt nousussa ja yrittäjäksi halutaan. Ja yrityksiä tarvitaan. Silti moni pelkää yrittäjyyttä, koska sitä kohtaan on ennakkoasenteita. Niitä voi syntyä medioiden raflaavista otsikoista tai tuttavan tuttavan huonoista kokemuksista. Jo pelkästään yrittäjä-sanaa leimaa ehkä huono kaikupohja? Väitetään, että tieto lisää tuskaa, mutta yrittäjyydessä tietämättömyys lisää sitä vieläkin enemmän. Tämä on yksi syy, miksi Mites bisnekset- yrittäjyysblogi on perustettu.

Ajat ovat kuitenkin muuttumassa, sillä yrittäjyys koetaan nyt vetovoimaiseksi ammatiksi. Nuoret, joilla ei ole vielä työkokemusta ryhtyvät yrittäjiksi. Maahanmuuttajat ryhtyvät yrittäjiksi. Eläkeläiset ryhtyvät yrittäjiksi. Pikkulapset alakouluissa ryhtyvät pikkuyrittäjiksi. Korkeasti koulutetut ryhtyvät yrittäjiksi. Naiset ryhtyvät yrittäjiksi. Kun aloitin aikoinaan, jo 20 vuotta sitten kouluttamaan yrittäjiä, yrittäjyys oli enimmäkseen keski-ikäisten miesten ammatti. Mies ja paku oli tyypillisin liikeidea. Nyt oppilaitokset valjastetaan yrittäjyyskasvatukseen järeämmin kuin koskaan aikaisemin ja kunnat rakentavat elinvoimaohjelmiaan yrittäjyyden ja vetovoimaisuuden lisäämiseksi. Yrittäjyys on blogin aiheena herkullinen!

Toisaalta yrittäjyyshypetyksessä on varjopuolensakin. Nyt yrittäjäksi saatetaan ryhtyä ilman ammattitaitoa tai markkinatuntemusta. Yrittäjyydestä on annettu osittain liiankin ruusuinen kuva. Kun mies ja paku-yrittäjällä oli yleensä erittäin vankka ammatillinen osaaminen ja asiakkaat valmiina, oli liikeidea suhteellisen varma. Nyt yrittäjäksi lähdetään esimerkiksi työuupumuksen vuoksi, koska halutaan paeta työelämää. Uuden toimialan ja yrittäjyyden haltuun ottaminen samanaikaisesti on melkoinen ponnistus. Ei mahdoton, mutta ponnistus kuitenkin. Mites bisnekset- yrittäjyysblogi antaa eväitä erilaisten yritysten perustajien tilanteisiin ja tarpeisiin.

Mites bisnekset- yrittäjyysblogin on tarkoitus antaa lisätietoa kaikille yrittäjyyttä suunnitteleville. Uusia ajatuksia yrittäjyydestä saavat myös jo yrittäjänä toimivat ja yrittäjyyttä kehittävät tahot, kuten yritysneuvojat, yrityspalveluita tarjoavat ammattilaiset ja opettajat. Kirjoituksiani on lainattu vuosien varrella mitä erilaisimmissa yhteydessä: artikkeleissa, tietokirjoissa, koulutusmateriaaleissa ja blogeissa. Jottei minun tarvitsisi itse yllättyä nähdessäni omia kirjoituksiani uusissa yhteyksissä, pyydänkin sisältöjeni lainaajia ystävällisesti ilmoittamaan Mites bisnekset-blogin ja sen kirjoittajan Sanna Olshinin tietolähteekseen asiaankuuluvalla tavalla.

 

sanna_olshin_kirjoittaa_yrittäjyysblogia

Yrittäjyysblogia kirjoittaa Sanna Olshin, joka on kokenut yrittäjyyden kouluttaja ja yritystoiminnan kehittämisen ammattilainen jo 20 vuoden ajalta. Tervetuloa seuraamaan blogia!

 

 

Hyödyt yrittäjyysblogin seuraamisesta

 

Hyödyt, joita saat seuraamalla Mites bisnekset- yrittäjyysblogia:

  • Tulen käsittelemään yrittäjyyttä monelta eri kannalta. Vaikka haluan madaltaa yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä jakamalla oikeaa ja ajantasaista yrittäjyystietoa ja haluan että yrittäjyys näyttäytyy positiivisena asiana, on asioilla myös nurja puolensa. En hehkuta yrittäjyyttä, vaan tuon esille myös realismin. Blogin avulla haluan tuoda esille vuosien saatossa kertyneitä ajatuksia ja jakaa niitä kanssanne. En kuitenkaan väitä olevani yrittäjyysguru. Sellaista ihmistä ei olekaan, joka tietää kaikesta kaiken. Otan erittäin mielelläni vastaan kommentteja ja kysymyksiä. Ohjeet, vinkit, neuvot ja väärinymmärrysten korjaukset ovat lämpimästi tervetulleita! Olen itsekin yrittäjä, opiskellut ja opettanut yrittäjyyttä ja päässyt tutustumaan, auttamaan ja kehittämään peräti tuhansien yritystoimintaa suunnittelevien ja toimivien yrittäjien toimintaa. Tietouteni ja kokemukseni ei kuitenkaan kata koko universumin kaikkia tapauksia. Toivon että blogi herättää runsaasti ajatuksia ja keskustelua.
  • Tarjoilen ajantasaista tietoa. Yrittäjyyden ammattilaisena kouluttaudun ja kehitän jatkuvasti osaamistani. Yrittäjyysblogi tarjoaa sinulle käytännönläheisiä vinkkejä ja apua yrittäjyyteen. Tulen kirjoittamaan esimerkiksi aiheista: toiminimi vai osakeyhtiö, auto toiminimelle, yrityksen nimen valinta, starttirahan hakeminen, liiketoimintasuunnitelman laatiminen ja monista muista aloittavan yrittäjän yleisimmistä toiveista. Kaikesta en tiedä kaikkea,  mutta monesta asiasta kuitenkin.

 

 

yrittajyysblogista_saat_apua_yrityksen perustamiseen

Yrittäjyysblogi antaa vinkkejä, neuvoja ja ajatuksia yrityksen perustajille. Blogin kirjoittaja Sanna Olshin on yritystoiminnan rautainen ammattilainen, joka kouluttaa yrittäjyyttä Starttivalmennuksen kautta.

 

Ota yrittäjyysblogi seurantaan

Tulen kirjoittamaan Mites bisnekset- yrittäjyysblogia säännöllisesti. Voit tilata itsellesi ilmoituksen uudesta postauksesta ”tilaa blogi” -painikkeesta, jonka löydät Mites bisnekset– blogisivulta. Tietojasi ei käytetä minkäänlaisiin markkinointitarkoituksiin, saan saat ainoastaan sähköpostitse viestin, kun uusi blogikirjoitus on luettavana sivustolla.

Kerrothan toiveitasi yrittäjyysblogin aiheista: sanna.olshin(at)starttivalmennus.fi. Pyrin huomioimaan kaikki asialliset toivomukset.

Tervetuloa seuraamaan Mites bisnekset – yrittäjyysblogia!

 

Kommentoi